Festival Designkwartier 2018

Festival Designkwartier 2018

Festival Designkwartier 2018

Inmiddels alweer een week geleden was  het Festival Designkwartier in Den Haag, alweer de 5e editie van dit evenement, welke wordt gehouden in het Zeeheldenkwartier.  En wat heerlijk dat ik er op  de fiets heen kan!

Wat maakt dit nu zo een bijzonder festival? Naast het ontmoeten van verschillende ontwerpers, kun je binnenkijken in gebouwen waar je (ik in ieder geval) normaal voorbij fiets. De Tempel bijvoorbeeld, dé discotheek waar je voor ‘t eerst ging stappen. Destijds wat minder oog voor de  mooie details en nu een kantoor met prachtige entree, hal en trappenhuis. Tegenover de Tempel bevindt zich een oud bankgebouw met indrukwekkende oude details. En in deze mooie panden ontmoet je tijdens het festival jonge ontwerpers die met passie vertellen over hun producten en ontwerpen. In de Tempel presenteerde o.a. Jenna Postma, product- en interieurdesigner, haar nieuwe keramiek collectie, geïnspireerd op haar laatste reis. In de winkel van Edwin Pelser liet Vij5 haar nieuwe collectie zien. En natuurlijk was WOTH, van het tijdschrift WOTH, ook weer geopend. Deze voormalige oude melkfabriek is thans woonhuis van Mary Hessing en Toon Lauwen. Zij stellen het bijzondere pand open als een warenhuis waar je prachtig design kan zien en kopen.

Een kleine foto impressie vind je onderstaand met naast alle bovengenoemde ook Yurt Collection, Merel Karhof en haar “wind knitting factory” met windgebreide shawls.

Op naar volgend jaar, naar weer een succesvol en inspirerend Festival Design Kwartier!

Liefs Caroline