Inspiratie – Marmer

Inspiratie – Marmer

Inspiratie – Marmer

Marmer wordt al vele eeuwen gebruikt in de (binnenhuis)architectuur en in de beeldhouwkunst. Denk aan de prachtige entrees van oude monumentale panden, waar vaak de vloer en de lambrisering van marmer zijn, en aan de beelden van o.a. Michelangelo. De laatste jaren heeft marmer een ware comeback doorgemaakt.Het heeft een rijke tijdloze uitstraling en wordt gebruikt voor onder andere vloeren, aanrechtbladen en badkamers. Daarnaast zie je dat veel stijlvolle designermerken voor een marmeren winkelinrichting gaan, zoals een marmeren toonbank of marmeren schappen.

Ook met marmeren accessoires kun je al een rijke sfeer creƫren. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een marmeren eetkamertafel of marmeren bijzettafeltjes krijgt het hele interieur een upgrade. Daarnaast kan gekozen worden voor een marmeren dienblad met daarop een mooie theepot of vazen met losse bloemen of een los marmeren plateau om mooie spullen op uit te stallen en ze zo extra cachet te geven.

Het mooie aan marmer is dat het zowel in een klassiek als in een modern pand goed tot zijn recht komt. Het heeft een ingetogen, chique en tegelijkertijd robuuste uitstraling.

Marmer is een zachte steensoort en makkelijk schoon te houden. Wel is het gevoeliger voor vlekken dan een harde steensoort. Het is daarom van belang om marmer met het juiste middel te behandelen en vlekken zo snel mogelijk af te nemen.

Groet Lia

bronnen